Over mij

Als freelance tekstschrijver en NT2-docent opereer ik op het snijvlak van de Nederlandse taal. De combinatie van een hyperfocus wanneer ik met schrijven bezig ben en juist het interactieve van het lesgeven vind ik heerlijk!

Trainer Nederlands als Tweede Taal (NT2)/ Dutch language trainer

Ik vind het fantastisch om als NT2-docent anderstaligen zoals expats en vluchtelingen te helpen bij het leren van Nederlands. Het lesgeven aan internationals is verrassend en inspirerend vanwege de diversiteit van culturen binnen een groep cursisten. Ik help mijn cursisten bij het leren van de Nederlandse taal en zij geven mij op hun beurt door hun verschillende achtergronden weer een bredere kijk op de wereld.

Ik zorg ervoor dat er zoveel mogelijk interactie is tijdens de lessen. Ik sta dus niet te oreren terwijl mijn studenten achteroverzitten en luisteren. Ik zorg er juist voor dat zij zoveel mogelijk aan het woord zijn. Je leert een taal echt sneller als je het in de praktijk brengt en als je plezier beleeft aan het leerproces. Op saaie lessen zit niemand te wachten!

Freelance tekstschrijver/copywriter

Schrijven heeft iets magisch, of het nu gaat om het schrijven van een nieuwe tekst of om het redigeren en daarmee perfectioneren van een bestaande tekst. Als freelance tekstschrijver/copywriter is een schrijfproces een constante zoektocht naar de juiste woorden, toon en structuur om tot het hoogst haalbare resultaat te komen.

Soms zien mensen al maanden op tegen het schrijven van een tekst. Als mijn hulp dan tot een gewenst resultaat leidt, zijn ze vaak tevreden en opgelucht en ook trots op ‘hun tekst’. Soms schrijf ik de volledige tekst, soms redigeer ik alleen en geef ik mensen een zetje in de goede richting, weer een andere keer zorg ik ervoor dat de teksten wat SEO-vriendelijker zijn.

Als je benieuwd bent naar mijn loopbaan en cv, kun je een kijkje nemen op mijn linkedIn-profiel.